Стругачка для ножів - річ, необхідна в кожному будинку, адже гострота ножів багато в чому визначає простоту і якість приготування. Вибір цих аксесуарів зараз більший. Чи варто витратитися на суперсучасну електричну точилку?

Глобально всі точилки поділяються на механічні та електричні. У першому випадку заточування здійснюється за рахунок застосування м'язової сили людини, у другому працює електрика. Механічні точила в свою чергу бувають наступних видів:

Брусокцей сірий шорсткий навпомацки круглий або прямокутний камінь бачив напевно кожен. Це один із найдавніших пристроїв, де якість заточування безпосередньо залежить від уміння людини з ним поводитися. Плюсами такого точила є вкрай низька вартість та неможливість вивести з ладу. Брусок може бути не одному поколінню.

Стругачка з фіксованими стрижнями по суті є різновидом бруска, але закріплені під певним кутом стрижні роблять заточування більш легким.

Точилка-кастет продається в будь-якому магазині товарів для дому. Зовні вона нагадує рибку, з нею впорається і дитина. Лезо ножа просувається в спеціальні щілини, і відбуваються різкі рухи. Стругачка досить безпечна, дешева, компактна, проста в користуванні. Проте мешкає зазвичай недовго.

Стругачка з настільним упором за великим рахунком мало чим відрізняється від точилки-кастету. Вона також має один або кілька жолобів для спрямування леза. З її допомогою можна наточити не тільки ніж, а й ножиці. Вона легка та безпечна у використанні. Вартість такого приладу трохи вища, але все одно залишається в розумних межах.

Вакуумна точила надійно фіксується на столі за допомогою присоски. Зазвичай вона має дві точильні поверхні, чим відрізняється від точилки з настільним упором. Зате вона ще безпечніша.

Стругачка з упором для ножа по суті є цілим набором інструментів і рідко використовується в побуті.

При виборі аксесуарів для кухні в магазині продавець може поцікавитися, чи потрібен вам верстат для заточування або виправлення. Тут слід провести межу між цими поняттями.

Заточування має на увазі зрізання деякої кількості металу з кромки ножа, що надає йому форми. Правка - це наступний ступінь, на якому крайку позбавляються від шорсткості і дефектів, налаштовують її кут, роблячи лезо гострішим.

У нашому інтернет-магазині є чудовий варіант точилки, завдяки якій, Ваші ножі завжди будуть заточені. Ось посилання.